Presentatie

De Fromagerie des Ardennes werd opgericht in 1996 en neemt in 1998 de in Lathuy gevestigde kaasmakerij Bioferme over die bekend is en geroemd wordt voor de kwaliteit van haar biologische producten. De steeds strenger worden Europese hygiëneregels en -normen dwingen de kaasmakerij over te gaan tot de aankoop van een gebouw dat beter afgestemd is op de ontplooide activiteiten. Hierdoor wordt in 2001 het in Werbomont gelegen gebouw van «7 Days» gekocht. Dit dorp met zijn landelijke charme ligt in het hartje van de Ardennen, in een streek waar het rurale en de landbouw nog sterk vertegenwoordigd zijn.

Dankzij enkele lokale producenten die melk van een opmerkelijke kwaliteit leveren, is de kaasmakerij in staat een uitgebreid gamma melkproducten aan te bieden; kazen op basis van rauwe melk, witte kazen, verse kazen, yoghurt, roomsoorten en boter.

Dankzij een moderne techniek toegepast op traditionele methoden en het gebruik van zorgvuldig uitgekozen melkzuurbacteriën ontwikkelen de producten vervaardigd door de Fromagerie des Ardennes uitzonderlijke smaakeigenschappen. Dit vertolkt zich ook in de vele prijzen die reeds gewonnen werden; Coqs de Cristal in het kader van de landbouwbeurs van Libramont, gouden medailles in de wedstrijden voor de Belgische kazen van het Château d’Harzé, gouden en zilveren medaille in de wedstrijd Fromawall te Namen, …


Fromagerie - Paturage de vache laitiere Ardenne Belge, ferme bio.